Om Oss

Bakgrunn

pTro er en kristen medieaktør med tydelig og evangelisk profil som formidler Jesus med ekthet, nærhet og varme.
Vi skal ha en aktuell stemme i samfunnet, med forankring i verdispørsmål i tråd med våre vedtekter.
Vi skal være en kanal for trospåfyll og inspirasjon til etterfølgelse av Jesus.

Våre verdier

ROTFESTET

Vi vil fremme etterfølgelse av Jesus, og styrke og tenne troen på ham gjennom oppbyggelige innslag, andakter og variert kristen musikk.

REDELIG

Det vi sier skal folk kunne stole på, det skal være sant, ærlig og troverdig

REFLEKTERT

Vi skal være en aktuell stemme innen livssyn og samfunn, forankret i kristen tro. Vi vil samtidig være balansert og la ulike syn og vinklinger på saker komme til orde.

RELEVANT

Vi skal være livsnære. Vi skal belyse aktuelle tema, og vi ønsker å formidle troen forståelige og relevant. Våre lyttere skal oppleve pTro som dagsaktuell og «live-aktør».

Med vedtektene som basis,
jobber pTro ut fra en forpliktelse på Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

Historie

pTro er et resultat av en sammenslåing av tre radioer: Radio Gnisten (Bergen), Radio Sørvest (Stavanger) og Gimlekollen Radio (Kristiansand).

Selv om navnet pTro var nytt i mars 2018, har radioen langt over over 30 års historie. Få måneder etter kringastingsmonopolets fall i 1982, var Nytt Liv Media på luften i Stavanger, og Gimlekollen Radio på luften i Kristiansand.
Siden den gang har vi hatt daglige sendinger på FM, og i nyere tid på DAB+. Siden mars 2018 har hatt sendinger og kontorer i Rogaland, Agder og Vestland.

I 2019 utvidet vi dekningsområdet vårt, og har siden april 2019 også hatt sendinger i deler av Viken, Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark.
I februar 2024 utvidet vi sendeområdet til å også gjelde 35 kommuner i Innlandet, og 1. juni samme år fusjonerte pTro og Radio Nordvest. Med det ble pTro også tilgjengelig i Ålesund, Giske, Sula, Skodje, Haram, Ørskog og Sandøy, og utover disse områdene, bla. i Volda og Molde. Gjennom fusjonen med Radio Nordvest fikk pTro også et studio i Ålesund, i tillegg til studioene i Bergen, Kristiansand og Sandnes, og lokalkontorene i Hamar og Oslo.

Du finner oss også på nettradio og på appen PTRO.

Vi sender 24/7 med variert kristen musikk, andaktsstoff, troshistorier og aktuelle reportasjer fra ulike deler av kirkelandskapet i Norge.

0%