PTRO Din kristne radio
-Å la troen være en naturlig del av hverdagen både når barna er små og når de kommer hjem som voksne, er veldig viktig, sier Mona og Eivind Sætre i serien «Bønnebarna». De forteller om hvordan de tror det er lurt å ta imot barn og svigerbarn som ikke deler troen.
Intervjuer: Sølvi Olimb.
-Å la troen være en naturlig del av hverdagen både når barna er små og når de kommer hjem som voksne, er veldig viktig, sier Mona og Eivind Sætre i serien «Bønnebarna». De forteller om hvordan de tror det er lurt å ta imot barn og svigerbarn som ikke deler troen.
Intervjuer: Sølvi Olimb.
– Jeg var en ung gutt som var flink til å spille et dobbeltspill, sier Rune Mjølhus. I serien «Bønnebarna» forteller han åpent om at han gled bort fra troen i ungdomstiden. Sammen med moren Gete Mjølhus får vi høre hvordan det var for de begge denne tiden.
Intervjuer: Sølvi Olimb
-Vi ser at morshjertene er de samme overalt, sier en av damene vi møter i serien «Bønnebarna». Regelmessig samles hundrevis av mødre rundt om i hele Norge i bønnegrupper hvor de ber for barna sine. Vi møter to som jobber i organisasjonen «Mødre i bønn», og deres erfaring er at det nytter med bønn.
Programleder: Sølvi Olimb
Hva sier Bibelen om bønn og virker det egentlig å be? I serien «Bønnebarna» snakker vi om barn som har vokst opp i kristne hjem, men som har valgt å ikke bekjenne troen. De blir stadig bedt for av foreldrene; de blir «Bønnebarna». I første del møter vi professor Sverre Bøe ved Fjellhaug Internasjonale høgskole.
Programleder: Sølvi Olimb
Vi må halde to tankar i hovuet samtidig – døden er vår siste fiende, samtidig sa Paulus: Dødne er ein vinning.
Han som går med deg i kvardagen vil oså vere hos deg når døden kjem, seier Jan Ove Selstø i siste del i håp i troen – om frykt for døden.
Eg lengtar ikkje så veldig til himlen, er det feil å vere glad i livet her og no
Eller- Eg er så redd for døden, er ikkje det litt rart når eg høyrer Jesus til?
– Det er nokre av spørsmåla vi tek opp i Håp i troen i denne episoden. Jan Ove Selstø samtalar med Anne Birgitte Lillebø Bøe
Bare i håp til Gud er min sjel stille står det i Salme 62. Det kristne håpet er noko som står fast og som ikkje sviktar – ulikt håp slik vi snakka om det i dagligtalen. Guds løfter står fast. I dag skal det handle om at det er mykje trøst i håpet om himlen. Det er Jan Ove Selstø som er med i denne delen av serien Håp i troen i dag.
Det er ein grunn til at Jesus fortel om den hardhjarta medtenaren. Vi har lett for å få harde hjarte både i forhold til familie og menighet. 70*7 gongar skal ein tilgje – sa Jesus til Peter. Guds nåde søkjer det lågaste punktet. Kåre Eidsvåg og Anne Birgitte Lillebø Bøe snakkar om skuffelser i «Håp i troen» idag.
Å ha fokuset på Jesus er ein god medisin mot motløyse. Du har ein himmel over livet og stjernene ER der sjølvom det kan vere overskya av og til. Kåre Eidsvåg samtalar med Anne Birgitte Lillebø Bøe i denne serien.
Ein kristen kan ikkje kobla ut bekymringane men ein kan koble dei på Gud. Det handlar om kva ein gir næring. Kåre Eidsvåg tek oss med inn i temaet Bekymring og uro i dag i håp i troen.
Du kan lett tenke deg inn i en depresjon – men det går og an å tenke seg ut av den igjen. Hør Kristin Berge fortelle deg hvordan.
Som ung trodde Kristin Berge at det var helt normalt å ha negative tanker om andre. Som 33-årig fikk hun en plutselig oppvåkning på Hawaii.
Til daglig jobber Berge som sykepleierske og på fritiden så liker hun å skrive. I denne episode deler hun tips til, hva man kan gjøre i utfordrende og krevende arbeidssituasjoner.
Det blri sagt at vi lever i ensomhetens tidsalder. Gud har skapt oss til fellesskap med han og med kvarandre. Jan Ove Selstø oppfordrer oss til å sjå og ta oss av kvarandre- også spesielt i den tida vi lever i no.
Vi skal få stole på at Gud høyrer bønn og svarer på dei- sjølvom det ikkje skjer akkurat slik vi ynskjer. Jan Ove Selstø er med når vi idag snakkar om tema Bønn i serien Håp i troen.
Frelsesvisshet handlar meir om Jesus enn det handlar om meg seier Kåre Eidsvåg. Vi treng å flytte blikket til Jesus. I serien håp i troen ynskjer vi å gje hjelp i kristenlivet. Kåre Eidsvåg er med.
To englar med ei krone var eit syn som gav trøst til Gustav Ballestad. Tvil kan følge ein som er kristen, men gå til Jesus med tvilen. Det skal handle om gamle følelser og lyster i serien Håp i troen. Kåre Eidsvåg i samtale med Anne Birgitte L. Bøe deler med med oss.
Å vere kristen er ikkje noko garanti for å ha eit lett liv. I livet som kristen kan ein oppleve ting som er vanskelig i forhold til trua. Vi vil ta fram kva Bibelen seier om desse ulike tinga og det er begrepet synd vi skal ta fram idag i serien HÅP I TROEN. Kåre Eidsvåg er med.
Å tru på Jesus er ikkje noko quick fix, at livet blir enkelt og alt er bra. VI har eit håp som heiter Jesus, men i livet kan vi møte mange ting som er vanskelig. I denne serien skal vi ta fram ulike ting vi kan møte i livet og trua og prøve å snakke sant om det. Kva seier Bibelen om dette? I kristen terminologi har vi eit ord som heiter sjelesorg, som er omsorg for sjela og hjelp til å halde fast på sannhetene som Gud i Bibelen seier om meg og om seg. Idag handlar det om sorg og det er Jan Ove Selstø som er med.
Vi mennesker er flinke til å planlegge, både hverdagen, men også utdanning, familie liv og jobb. Men ofte går det ikke slik vi planla.
Hva gjør det med livet vårt når vi mister jobben? Eller at vi selv opplever sykdom, eller noen i familien blir syk?
Terje Stig Knutsen møter mange mennesker som opplever at livet ikke ble slik de hadde planlagt.
Terje Stig Knutsen jobber både som Diakon i den Norske Kirke og som seniorrådgiver i lederutviklingsbyrået Aspire, der han bl.a. jobber med Lederutvikling inn mot større organisasjoner i Norge.
Historisk har mennesker oppsøkt kirke for forbønn i mange hundre år, men hva skjer når samfunnet har en utbygd helsetjeneste og en velferdsstat som Norge? Hva kan kirken og menigheter i dag tilby mennesker som er syke eller i ulike sorgfaser?
Christian Lilleheim jobber som pastor i Bergen Misjonskirke NLM Bergen, han sier at bønn i dag handler om et mer personlig forholdet til Gud.
“Trygg i troen” er tittelen på et innlegg på nettsiden verdidebatt.no. Iselin Jørgensen skriver her at “mitt gudsbilde stadig blir rikere gjennom å møte andre mennesker og livsanskuelser. Min tro blir rikere, min søken og nysgjerrighet blir større og sterkere.”
Vi møter mennesker helt fra barnehagen og skole, til utdanning og jobb som har en tro som er ulik vår egen i det norske samfunnet.
Hvordan en skal møte dette som barn og foreldre er en utfordring, men og en mulighet sier Mona Sætre, sjelesørger i Norsk Luthers Misjonssamband.
Du kan lese mer om dette arbeidet på www.sjelesorgogveiledning.no
Hva gjør vi når livet vårt oppleves krevende og vanskelig? Kirkens SOS har siden 1974 lyttet til mennesker som trenger noen å snakke med. I 2018 hadde de over 320 000 samtaler både på chat og telefon. Hva er det som skjer når samtalen endrer seg slik at vi opplever å få hjelp?
Greta Gramstad er daglig leder for Kirkens SOS sitt arbeid i Bjørgvin Bispedømme.
Det er mange som ønsker å oppleve å bli forelskelsket, og å senere bli gift. Dette er noe vi heier på og feirer i samfunnet vårt. Men tall fra 2019 viser at 9609 par skilte seg, noe som er halvparten sammenlignet med de som giftet seg samme år.
Følelsene rundt skilsmisse inneholder alle ordne som er knyttet til sorg. Mange skilsmisse er forbundet med skuffelse, skam, skyldfølelse og frykt. Skilsmisse er sorgen en ikke sender blomster til.
Terje Stig Knutsen jobber både som Diakon i den Norske Kirke på Askøy, og som seniorrådgiver i lederutviklingsbyrået Aspire, der han bl.a. jobber med Lederutvikling inn mot større organisasjoner i Norge.
Som unge voksne forlater 7 av 10 unge kirken de var vokst i, dette viser undersøkelser fra USA. Forskning fra Pew Research Center viser at 1 av 3 vil forlate troen av de som vokser opp i et kristent hjem i Norge.
Mona Sætre sier at det kan være utrolig sårbart for foreldre å oppleve at barna deres ikke lenger deler troen sier Mona Sætre.
Mona Sætre jobber til daglig som sjelesørger i Norsk Luthersk Misjonssamband. Du kan lese mer om dette arbeidet på www.sjelesorgogveiledning.no
Sorg er blitt mer privat, det er blitt vanskeligere å nærme oss den. Helt fra kjærlighetssorgen i 14-15 års alderen, er sorg noe helt forferdelig for oss. Senere kommer sykdom og død. Men sorg er en del av livet. Det er helt naturlig for oss menneske å møte sorgen – sier Terje Stig Knutsen, diakon i den Norske Kirke.
Terje Stig Knutsen jobber både som Diakon i den Norske Kirke på Askøy, og som seniorrådgiver i lederutviklingsbyrået Aspire, der han bl.a. jobber med Lederutvikling inn mot større organisasjoner i Norge.
Covid-19 viruset gjør at landet vårt nå er inne i en krise. Vi blir oppfordret til å holde avstand til hverandre, ha minst mulig besøk. Hva gjør dette med ensomhets følelsen hos oss?
Ensomhet kan være er en vond følelse. Men du er ikke alene om du føler deg ensom. Det finnes måter å komme ut av ensomheten på.
Kirkens-SOS har over 320 000 samtaler med mennesker, mange av de opplever ensomhet som en vond følelse sier Greta Gramstad i Kirkens-SOS.
Greta Gramstad er daglig leder for Kirkens SOS sitt arbeid i Bjørgvin Bispedømme.
pTro © 2018-2023
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Kopiering av materiale fra pTro for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
pTro har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Med vedtektene som basis, jobber pTro ut fra en forpliktelse på Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.
Ansvarlig redaktør: Anne Birgitte Lillebø Bøe. Webmaster: Tollef Byrkjedal