Innslag og reportasjer

pTro-uken oppsummert uke 47 – Etiopia-jubileum, 160 års-jubileum, og Ny gammel musikk

today24/11/2023

Bakgrunn
share close

I 75 år har Misjonssambandet sendt misjonærer fra Norge til Etiopia. Osvald Hindenes reiste sammen med sin familie til Etiopia første gang i 1967. På det meste hadde Misjonssambandet 199 misjonærer i landet. Da kinesiske kommunister overtok makten i 1949 og nektet vestlige misjonærer tilgang til Kina flyttet Misjonssambandet misjonsarbeidet sitt til Etiopia i Afrika. Kristendommen kom til Etiopia i ca. 325, og siden da har den Koptiske kirke vært etablert i nord i landet. 
Det var Svenske misjonærer som hadde jobbet der i flere år som anbefalte Etiopia siden det var mange der som ville tro på Jesus forteller Osvald Hindenes som i flere tiår har vært misjonær for Misjonssambandet i Etiopia.

Bergens Indremisjon fyller 160 år i år. Det som i dag er en middels stor menighet, har hatt stor betydning for kristenlivet også langt utenfor Bergens bygrenser. Både Avisen Dagen, Misjonssambandet, den indre sjømannsmisjon, og Indremisjonsforbundet springer ut fra åndslivet i Bergens Indremisjon og forsamlingshuset Betlehem. 

Ny versjon av salme fra 1500 tallet – den er like aktuell nå sier Sunniva Muren fra Klepp stasjon i Rogaland. Sammen med Odd Martin Reilstad og flere har de julekonserter i førjulstiden – både i Oslo og Rogaland. 


Innslag og reportasjer

Rate it
0%